Armenie

Rondreis Armenië met nadruk op cultuur en religie.

Reisnummer: 200701
Datum: voorjaar en najaar met diverse vertrek data.

Armenië is een bergachtig land met een oppervlakte van ongeveer 30.000 km² in het zuidelijk gedeelte van de Kaukasus. Het grootste deel van het land ligt meer dan 1000 meter boven de zeespiegel. Met het Sevan meer bezit Armenië het tweede hoogst bevaarbare meer van de wereld. Het huidige Armenië is maar een deel van de vroegere Armeense staat. Het oostelijk deel was een Sovjet republiek tot 1990.
Al aan het begin van de vierde eeuw(301) bekeerde de koning zich himself help tot het christendom. Het christendom werd de staatsgodsdienst. De Armeense cultuur is dan ook in sterke mate gevormd door het christendom. Ongeveer 94% van de Armeense bevolking noemt zich christen.

De Armeense vorsten hebben altijd veel voor hun kerk over gehad, getuige de vele kloosters en kerken over het hele land verspreid. Tijdens deze reis zullen we hier veel aandacht aan geven. Ook de spectaculaire berglandschappen verdienen de bewondering van de reiziger. Tijdens de reis zult u, als het weer het toelaat, in de verte steeds de berg Ararat zien: daar waar Noach met zijn ark landde.

Armenië is een heel bijzonder land waar de mensen ongekend gastvrij zijn. Een land waar nog geen sprake is van massatoerisme.

IF

Dag 1
Lijnvlucht naar Yerevan de hoofdstad van Armenië.
Dag 2
Kennismaking, lopend en met de bus, met de hoofdstad met bezoek aan o.a. Matenadaran waar vele oude manuscripten bewaard zijn. Deze behoren tot de oudste van de wereld. 'S middags bezoeken we een van de oudste en aangenaamste steden van Armenië: Echmiadzin , het religieuze centrum van het land, daar waar de Katholicos , het hoofd van de Armeense kerk zijn zetel heeft.

speech writer
Dag 3
Bezoek aan het schitterend gelegen Saghmosavank klooster: één van de fraaiste voorbeelden van middeleeuwse kerk architectuur. Verder bezoeken we het Amberd fort op ongeveer 2200 meter hoogte. ’s Middags door naar Ria-Taza een dorp met hoofdzakelijk bevolkt door Yezidi: de grootste etnische minderheid in Armenië. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan het Kobayr klooster.

IF

Dag 4
Deze dag bezoek aan het Haghpat klooster en de Odzun kerk in de noordelijke provincie Lori. De dag eindigt in Dilijan bij privé adressen, waar we overnachten, om u kennis te laten maken met het dagelijks leven van Armeniers.
Dag 5
Tocht naar het Parz meer met een schitterende wandeling naar het Goshavank klooster en later op de dag naar het Haghartsin klooster: maar liefst 300 jaar duurde de bouw van dit klooster!

IF

Dag 6
Tocht naar de parel van Armenië: het Sevan meer op ongeveer 2000 meter boven zeeniveau. Vervolgens door naar Noratus beroemd vanwege de zgn. khachkars(900): graven met kruisvormige stenen. Na de lunch door naar Selim met een karavanserai uit de 14de eeuw. Voor de liefhebbers: mogelijkheid tot paard rijden en daarna naar het Noravank klooster. Onderweg naar Khor Virap wijn proeven in het dorp Areni vooral beroemd door zijn rode droge wijnen. Het was in Khor Virap dat de Grigor de Verlichter zich bekeerde tot het christendom in het jaar 301.
Dag 7
Vandaag bezoeken we de Garni tempel en het Geghard klooster uitgehouwen in de rotsen en omgeven door oude grafstenen. ’s Middag is er tijd om enige musea te bezoeken in Yerevan en niet te vergeten de overdekte markt: let vooral op de afdeling gedroogd fruit! Aanschaf souvenirs.

IF

Dag 8
Terugreis naar Nederland.

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Na afloop van deze Topo Travel reis zult u met rijke ervaringen thuis komen.

Prijs: Op aanvraag incl. luchthavenbelastingen en visum bij  een minimum van 16 deelenemers. Boekingskosten €17,50.

Prijs afhankelijk van het aantal deelnemers en de gekozen luchtvaartmaatschappij.

Voor fotoarchief Armenië klik hier