Azerbeidzjan

14 daagse rondreis Azerbeidzjan: het land van de eeuwige vuren.

Reisnummer: 20051.

Ook al bestaat Azerbeidzjan als staat pas sinds 1918, toch is er sprake van een zeer rijke geschiedenis. De Kaukasus regio wordt wel gezien als het gebied waar één van de wiegen van de mensheid heeft gestaan. Vele invallen zijn er in dit gebied geweest: Romeinen, Parthen, Perzen, Arabieren, Georgiërs, Mongolen, Turken, Russen. Allen hebben zo hun sporen in dit gebied achter gelaten. Uit het stenen en ijzeren tijdperk zien we veel rotstekeningen bij Gobustan aan de kust van de Kaspische Zee.
Tijdens deze bijzondere reis maakt u kennis met uiteenlopende landschappen, vulkanische verschijnselen, de culturele verscheidenheid, de geschiedenis van de olie, overnacht u bij Azeri families , komt u in contact met een speciale groep(Ketsh) met een unieke taal etc.etc.

Vertrek voorjaar en najaar na overleg.

Het globale programma.

Dag 1:Vlucht naar Baku.

Dag 2:
De hele dag sightseeing Baku met o.a. Shamaku poort, Maiden toren, Tapijt museum en een boottripje door de baai van Baku.

101_1307

Dag 3:Vlucht naar de exclave Nakhchivan, city tour aldaar. We maken tevens een bustocht door de Sharur regio en we ontdekken de berg Ararat op slechts 30-50 km afstand.

Dag 4:
Vandaag een schitterende tocht naar Ordubad door veelkleurige landschappen. In Julfa brengen we een bezoek aan de geneeskrachtige bronnen en aan Asabu Kahf: reeds in de Koran genoemd.

Dag 5:

Vandaag gaat de tocht naar Batabat:prachtige natuur hoog in de bergen.Terug naar Nakhchivan met nog een bezoek aan een hospitaal in een zoutmijn.Aan het einde van de dag vliegen we terug naar Baku.101_1278

Dag 6:

De hele dag besteden aan het schiereiland Absheron:bij Yanardagh ontdekken we waarom we bij Azerbeidzjan spreken van het land van de eeuwige vuren!Verder zien we vele olieboortorens en bezoeken we het kasteel in Mardakan. Aan de kust van Kaspische Zee: theeparty.

Dag 7:

Baku-Shamakhy-Lahij. Bezoek aan de Diri Baba Tombe en het beroemde Lahij dorp waar velen van de 2000 inwoners hun brood verdienen in oude handwerken. We stoppen voor een koper workshop.

Dag 8:Ismayilli-Gabala.

Lahij-Gabala. City tour Gabala, Nohur meer, Yeddi watervallen.

Dag 9:

Gabala-Sheki: een van de beroemdste plaatsen van Azerbeidzjan. Vroeger een belangrijke stopplaats langs de Zijderoute. 

Dag 10:
Sheki-Kish-Baku.

Kish is bekend om zijn Albanese kerk. Verder tocht naar IIlisu. We zien hier antieke graftombes.

IF

Dag 11:

Vrije dag Baku.

Dag 12 :Baku-Lerik.

We gaan naar het subtropische zuiden. Onderweg stoppen we om kennis te maken met de beroemde rotstekeningen van Gobustan uit het Neolithicum. Wie zien  tevens het begin van de nieuwe olie pijpleiding naar Turkije.

Een ander fenomeen wat we tegen komen:moddervulkanen!

Dag 13: Lerik-Yardymli-Baku.

De nadruk ligt op de natuur: watervallen, bossen.

Dag 14:

Vlucht terug naar Nederland.

101_1264

 

Tijdens deze reis zijn nog een paar educatieve momenten ingelast:een lezing over de geologie en de oliehistorie bij de nieuwe olieterminal, een bezoek aan de Akademie van Wetenschappen en verder willen we in Baku ook nog een stukje cultuur proeven.

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Minimum aantal deelnemers voor de groepsreis:10.

Prijzen in 2 pers.kamer €2240. Toeslag 1 pers. kamer €380.

Inbegrepen: Alle entrees, transfers,transport, binnenlandse vluchten, Engels sprekende gids, Nederlandse reisbegeleiding voor de groepsreis, half pension, visa support.

Niet inbegrepen:

Boekingskosten € 10,  Internationaal vliegticket.

Voor fotoarchief Azerbeidzjan klik hier