Kazachstan

16 daagse avontuurlijke rondreis door Kazachstan: het grootste land van Centraal Azië.

Reisnummer: 200801

Data: vertrek september 2015

Kazachstan is het Centraalaziatische  land dat twee keer zo groot is dan de andere vier landen in deze regio bij elkaar en het is een land waar veel te ontdekken valt en zoals iemand schreef: je komt er als een ander mens van terug!
Wat te denken van de eindeloze steppes, de majesteitelijke gebergten, de overblijfselen van de Grote Zijderoute, de woestijnen en de rijkdom van de necropolen van Mangyshlak de overblijfselen van oude islamitische culturen etc.
Tijdens deze bijzondere reis verplaatsen we ons per vliegtuig, trein, bus en indien gewenst te paard. Een avontuurlijke reis die u niet licht zult vergeten!

special-4

Het globale reisprogramma.

Dag 1:
Vlucht naar Almaty.
Dag 2:
Kennismaking met Almaty met bezoeken aan diverse musea, de kathedraal, de Medeo kloof met het legendarische ijsstadion op ruim 1600 meter hoogte. Later vertrek met de trein naar Tyulkubas( 13 uren). Overnachting in de trein.
Dag 3:
Transfer naar het aangename en gezellige guesthouse “Zhenya en Luda”in Zhabagly in de nabijheid van het natuurreservaat Aksu-Zhabagly, het oudste natuurreservaat van Centraal Azië. We maken deze dag een aantal many topics for essay excursies o.a. naar de pittoreske Aksu canyon. Overnachting in het guesthouse.

HPIM4424

Dag 4:
Per bus en dan te voet of te paard naar eerst het basisstation op 1800 meter en dan naar de watervallen van de Kshi-Kaindy rivier. Een actieve dag. Overnachting in het guesthouse.

Dag 5:
Vandaag en morgen staan de overblijfselen van de islamitische cultuur centraal en worden we herinnerd aan de Zijderoute. Van Aksu Zhabagly-Sairam-Chimkent-Otrar naarTurkestan.
We bezoeken o.a. de ruïnes van Otrar eens een van de beroemdste steden aan de Zijderoute. In de buurt van Otrar wordt het Aristan Bab mausoleum bezocht. Aristan Bab was de leraar van de beroemde sjeik Achmed Jassawi. Overnachting in Turkestan.

Dag 6:
Sightseeing in Turkestan met bezoek aan een van de beroemdste bouwwerken uit de tijd van de Timuriden(14de eeuw): het mausoleum kompleks van sjeik Achmed Jassawi eertijds een prominente soefi leider en geleerde . Vrije tijd voor de lokale bazar.

HPIM4681

Dag 7:
Transfer naar Chimkent. Bezoek aan het stedelijk museum. Met de trein terug naar Almaty. Overnachting in de trein.
Dag 8:
Weer een dag voor actievelingen: vanuit Almaty een dagtocht naar de Almaty kloof en de het grote Almaty meer op zo’n 2500 meter hoogte. Genieten van heerlijke wandelingen en sjasjlik met champagne als lunch!
Dag 9:
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Aktau. s’Middags sightseeing. Overnachting in Aktau.

Dag 10:
De komende dagen staan de geologie en de paleontologie van Mangyshlak centraal. Genieten kunt u van fascinerende landschappen, bezoeken aan necropolen ,ondergrondse moskeeën. U maakt kennis met een heel bijzonder gedeelte van Kazachstan aan de Kaspische Zee gekenmerkt door schilderachtige kalksteenlandschappen. Overnachting in Aktau.
Dag 11:
Op deze dag bezoeken we de Karaman-Ata necropool met z’n ondergrondse moskee en verder zult u onder de indruk komen van de meest afwisselende landschappen van Kazachstan in het gebied rond de plaats Shetpe. Overnachting in Aktau.

HPIM4650

Dag 12:
Een dag voor liefhebbers van fossielen en paleontologie: o.a. stenen ballen en haaien. Overnachting in Aktau.
Dag 13:
Vlucht van Aktau naar Almaty.
Dag 14:
De laatste dagen van de reis staat de natuur van Zuid Kazachstan centraal. Vanuit Almaty eerst naar Jesik(Issyk) en dan naar het Turgen dal. U kunt deze dagen genieten van indrukwekkende berglandschappen, schilderachtige dalen, watervallen, nomaden in yurten etc. Avontuurlijk overnachten in tenten langs de Assy rivier.
Dag 15:
De laatste dag in Kazachstan leggen we zo’n 230 km af en we komen langs het Bartogai waterreservoir waar de Chilik rivier in uitstroomt. Spectaculair is de Charyn canyon: rode zandsteen landschappen met grillige vormen. Aan het eind van de dag terug naar Almaty.
Dag 16:
Vlucht Almaty-Amsterdam.

Wijzigingen voorbehouden.
Prijs  in 2 pers. kamer. Verblijf in goede middenklasse hotels, l/o , kamperen, 2x lunch, 3x picnic, 1x diner, 2x treinreis in 2 pers. compartiment, 2 binnenlandse vluchten, transfers, alle entrees, internationaal ticket €2769. Toeslag 1 pers. kamer €155.

Prijs exclusief ticket: €1955.
Engels sprekende gids, Nederlands sprekende reisleider.

Excl: boekingskosten €10, , visumkosten.

Voor fotoarchief Kazachstan klik hier