Over ons

De medewerkers van Topo Travel wensen u een fijne dag!

Wie en wat is Topo Travel?

Topo Travel (V.O.F.) is een kleine reisorganisatie (K.v.K. nr 02056047) met een geografische achtergrond: de oprichters Drs. Steven Boerma en Drs. Arnold Rots zijn beide sociaal geograaf.

Beide oprichters hebben ruime ervaring in het organiseren en het begeleiden van groepsreizen voor allerlei leeftijdsgroepen en zijn werkzaam(geweest) in het aardrijkskunde onderwijs en het toeristisch onderwijs.

Vanuit onze geografische achtergrond willen we kwalitatief goede reizen aanbieden. We hechten bijzonder aan een goede omgang met onze deelnemers tijdens onze reizen.

Naast groepsreizen kunnen we ook altijd reizen op maat aanbieden.

Onze reizen dragen veelal een actief karakter met vele excursies onder leiding van vakbekwame lokale gidsen. In veel gevallen gaat het om reizen naar gebieden met een speciaal karakter. Tevens proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met individuele wensen van onze deelnemers.

Voordat we een reis aanbieden, hebben we het programma ter plaatse gecontroleerd en staan garant voor de kwaliteit van het gebodene.

Onze reizen zijn tot stand gekomen op basis van eigen belangstelling. Om zoveel mogelijk aspecten van een land aan de orde te stellen, bieden we rondreizen per land aan en veelal niet gecombineerd met andere landen. We denken dat we zo onze kennis over het land waar we zijn, kunnen vergroten.

We proberen tijdens onze reizen indien mogelijk gebruik te maken van kleine accommodaties of guesthouses, deels om de prijs te drukken, deels om meer zicht te krijgen in het dagelijkse leven ter plaatse. Verder kunnen mensen daar direct van het toerisme profijt hebben. We streven ernaar om de groepen niet te groot te laten worden. De kleinste groep bestaat uit 2 personen. We willen ons meer gaan richten op sustainable - en community based tourism, zodat lokale mensen direct van het toerisme kunnen profiteren.

Welke bestemmingen?

De bestemmingen van de Topo Travel reizen zijn wisselend: veelal naar Centraal Azië:Turkmenistan,Oezbekistan,  de Kaukasus:Armenië enAzerbeidzjan. Een nieuwe bestemming is: Servië met Kosovo. In 2011 in de zomervakantie hebben we een expeditiereis naar het eiland Sachalin georganiseerd. Deze reis stond onder leiding van geografe mevr. Nicole Rutten die hier een aantal jaren gewoond heeft. We willen in augustus  dit jaar wederom proberen een groep bij elkaar te krijgen.

De Mongolië reis gaat in samenwerking met geografen van de universiteit van Ulanbaatar. We willen dan een doorsnede maken van zuid naar noord langs de 100 graden meridiaan. Het gaat ook hier om zeer speciale reis.

De Angola reis zal onder leiding staan van Alexandre Pedro, Angolees van geboorte en docent Engels in Nederland. We vorderen langzaam met de organisatie van deze reis.

We streven er naar om elk jaar weer een nieuwe bestemming in ons programma op te nemen.

In 2016 wordt er een studiereis voor geografen naar Zimbabwe onder leiding van Henk Donkers als geograaf verbonden aan de Radboud Universiteit, faculteit Ruimtelijke Wetenschappen.

FN3A3746

Copyright Alexander Deinlein.

Met al onze groepsreizen gaat altijd een Nederlandse reisleider mee wanneer het minimale aantal reizigers aanwezig is.

Voor sommige reizen is een visum of een uitnodiging vereist en dit kost tijd. Daarom is het raadzaam om op tijd te boeken!

 

Verzekering.

We adviseren iedere reiziger om een reis/ annuleringsverzekering af te sluiten.

Bij al onze reizen wordt €10,- boekingskosten in rekening gebracht.

FN3A2101

Copyright Alexander Deinlein