Tadjikistan

Tadjikistan: een bijzondere rondreis naar een  nieuw land in een oude wereld.

In het hart van Centraal-Azië  treffen we een klein land aan dat voor 93% uit bergen bestaat met  pieken van 7495, 7135 en 7105 meter hoog! Een land nog niet aangetast door massatoerisme met een onwaarschijnlijke natuurlijke schoonheid en  een zeer oude cultuur en een hartelijke bevolking. Na jaren van isolatie tijdens het Sovjet bewind en een burgeroorlog na de onafhankelijkheid is er nu een stabiele situatie waardoor toerisme mogelijk is.

Voor veel plaatsen lijkt het wel zo te zijn dat er sinds Marco Polo langs de Zijderoute reisde, weinig veranderd is. De populairste  bestemmingen zijn het Pamir gebergte: het dak van de wereld en de Zerafshan vallei: de toegangspoort naar Tadjikistan. Als u belangstelling heeft voor de unieke geschiedenis van dit land en in archeologie en wilt relaxen aan de mystieke meren of de uitdaging van de hoge bergen aan wilt gaan: bergwandelingen maken, bergbeklimmen, paard- of kameel rijden etc. dan is deTadjikistan reis een optie voor een onvergetelijke ervaring.

We hebben gemeend een Tadjikistan reis op te zetten waardoor liefhebbers van zowel natuur als cultuur aan hun trekken kunnen komen. Verder krijgen we  vermoedelijk ondersteuning  van een geoloog, de NGO Women of the Orient en van de Zerafshan Tourism board.

De beste tijd voor reizen naar Tadjikistan: september-november en april-juni. Vanwege de kwaliteit van de wegen is gebruik van 4x4 onmisbaar.

Het reisschema voor de Tadjikistan reis gaat er ruwweg als volgt uitzien:

Dag 1: vliegreis naar de hoofdstad Dushanbe .

Dag 2: hele dag Dushanbe met bezoek aan het interessante Nationaal Oudheidkundig Museum: een must voor elke bezoeker van Dushanbe. Hier bevindt zich o.a. 16 meter lange slapende Buddha afkomstig uit Ajina-Tappa. Verder zijn niet te missen de  frescos uit Penjikent en Bunjikat(Shahristan), steden uit de periode van de legendarische Sogdiërs. Verder gebruiken we deze dag om o.a. de grote markt te bezoeken, stadswandeling ect.

tadjikistan

Dag 3: Dushanbe-Hisar(30km)-Dushanbe. Excursie naar de ruines van het fort en het museum in Hissar. Diner in een traditioneel restaurant. Overnachting in Dushanbe.

Dag 4: Dushanbe-Kurgan Teppa(100 km)-Vakhsh(20 km)-Kulob(200km). In het district Vakhsh bezoek aan de archeologische opgravingen van Ajinateppa.We rijden een prachrige route naar Kulob. s' Middags tijd om te relaxen.

Dag 5: Kulob-Dushanbe(202 km). De historische sites van Kulob:Mausoleum van Mir Sayid Hamadone en het 10de eeuwse Hulbuk fort. Lunch op een fraaie plaats onderweg. Overnachting in Dushanbe.

Dag 6: Dushanbe-Iskanderkul-Khujand. Door de bergen trekken we naar het noorden via de Anzob pas. We volgen we voetstappen van Alexander de Grote naar het mooiste meer van Tadjikistan: Iskanderkul meer. Diner en overnachting in het Sogd hotel.

Dag 7: Iskanderkul-Istaravshan-Khujand(80 km).In Istaravshan bezoek aan o.a.:Mug Teppa fort, de Hasrate moskee. Overnachting in Khujand.

P1040369

Dag 8: Khujand. Bezoek aan het fort van Khujand, de exotische bazar en de moskee van sheikh Musliheddin. Overnachting in Khujand.

Dag 9: Khujand-Mazari Sharif-Penjikent(310 km). Diner in een traditioneel Tadjiks huis waar we tevens een unieke collectie van nationale kostuums geshowed krijgen. Overnachting in Penjikent.

P1040403

Dag 10:Penjikent-Dushanbe(270 km). Penjikent is de grootste stad van de Zerafshan vallei. We bezichtigen de plaats van het antieke Penjikent-5-8ste eeuw. Overnachting in Dushanbe.

Dag 11: Vlucht terug.

P1040479

Wijzingen in het programma voorbehouden.

De reis gaat op basis van volpension, alle transfers, vervoer met 4x4 , alle entrees, Engels sprekende gidsen, visa support, Nederlands sprekende reisleiding.Wij kunnen u behulpzaam zijn bij het verkrijgen van een vliegticket!Verblijf in hotels en guesthouses.

Reizen op maat is ook altijd mogelijk!

 

Prijzen op aanvraag.

 

 

 

Vertrek groepsreis rond 5 september.